ENGLISH
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

16 Οκτωβρίου, 2018

Πώς θα προστατέψω την περιουσία μου από τις φυσικές καταστροφές;

Ως φυσική καταστροφή ορίζεται η συνέπεια ενός φυσικού κινδύνου (π.χ. μίας πυρκαγιάς, ενός σεισμού, μίας πλημμύρας κλπ) η οποία περνάει από το στάδιο της πιθανότητας σε μία ενεργή φάση και κατά συνέπεια έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η ανθρώπινη αδυναμία έγκαιρης αντίδρασης μπροστά στις φυσικές καταστροφές, επιδεινώνεται συνήθως από την έλλειψη προγραμματισμού ή την έλλειψη κατάλληλου συστήματος διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια σοβαρές οικονομικές, δομικές και ανθρώπινες απώλειες.

Μόνο τα τελευταία χρόνια κάτοικοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παγκοσμίως, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της απώλειας της περιουσίας τους από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και άλλες δυνάμεις της φύσης, ενώ οι φυσικές καταστροφές τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα της εποχής.

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας σε θέματα περιβάλλοντος (World Watch Institute) για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία περισσότεροι άνθρωποι χάνονται από φυσικές καταστροφές παρά από πολέμους και επιδημίες. Ταυτόχρονα έρευνα του Business Insider δείχνει πως 1 στους 3 επιχειρηματίες παγκοσμίως έχει πληγεί από κάποια φυσική καταστροφή, ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν ξανανοίγει.

Ελλάδα και Φυσικές Καταστροφές

Η Ελλάδα πάντα παρουσίαζε και παρουσιάζει σημαντική δυσχέρεια στην διαχείριση ακόμη και μικρού βαθμού φυσικών καταστροφών, πόσο μάλλον στην διαχείριση καταστροφών μεγαλύτερης κλίμακας (ισχυρές καταιγίδες, καταστροφικοί σεισμοί κλπ.).

Οι φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας φέρνουν στο προσκήνιο την έλλειψη τόσο της σχετικής ενημέρωσης όσο και της πρέπουσας ασφαλιστικής συνείδησης που έχουν οι Έλληνες. Για τον λόγο αυτό κρίνεται ζωτικής σημασίας ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα σας καλύπτει από τις φυσικές καταστροφές.

Προτεραιότητα οι ανάγκες σας

Όταν σχεδιάζετε το πλάνο ασφάλισης για το σπίτι ή την επιχείρησή σας καλό είναι να αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε το κόστος πίσω από αυτό, καθώς και τις περιπτώσεις από τις οποίες θέλετε να σας καλύπτει. Σημαντικό είναι να έχετε κατά νου πως μια τέτοιου είδους επένδυση μπορεί να σας προσφέρει μόνο οφέλη.

Σημαντικά σημεία τα οποία θα πρέπει να καλύπτει μια ασφάλεια έναντι των φυσικών καταστροφών είναι:

  • Κάλυψη της δομής του κτιρίου
  • Κόστος αντικατάστασης για αντικείμενα μέσα στο κτίριο
  • Τύποι επισκευών που θα προκύψουν
  • Επισκευή ή αντικατάσταση οχήματος
  • Κόστος θεραπείας για προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την φυσική καταστροφή
  • Κάλυψη απομάκρυνσης δέντρων και υπολειμμάτων. (π.χ από πλημμύρα)
  • Γειτονική κάλυψη ιδιοκτησίας. (π.χ Προστασία εάν σε περίπτωση σεισμού ένα δέντρο ή ένα αντικείμενο από γειτονική αυλή καταστρέψει το σπίτι).

Στην ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ διαθέτουμε τους κατάλληλους συνεργάτες που θα είναι δίπλα σας ώστε να σας συμβουλέψουν σωστά κατά τη διαδικασία καταγραφής των παραμέτρων που θα ορίσετε. Ταυτόχρονα θα μπορέσουν να σας προτείνουν ένα tailormade ασφαλιστικό πακέτο που θα βασίζεται και θα είναι προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Κανείς δεν είναι άτρωτος από την καταστροφή, αλλά όλοι μπορούν να προετοιμαστούν για αυτήν, έτσι ώστε στον απόηχό της, ο αντίκτυπός της στη συνέχιση της καθημερινότητας να είναι περιορισμένος. Ο προγραμματισμός σας απέναντι στο αναπόφευκτο είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθείτε.